Bilfag-Østfold-logo-hvit

Samling for Faglige Ledere og Instruktører 12.oktober

Årets utgave av samling for Faglige Ledere og Instruktører foregikk på Inspiria Science senter, og nytt for året var at vi hadde invitert en ekstern foredragsholder.

Synnøve Storvollen hadde tatt turen fra Vestfoldsiden. Hun er ansatt som Helserådgiver for unge lærlinger i bedrift. Som første fylke i landet opprettet Vestfold fylkeskommune stillingen Helserådgiver for unge lærlinger i bedrift, dette er et lavterskeltilbud for ungdom med behov for en samtalepartner. Hun driver også et eget konsulentselskap, Next Step Consult, der hun jobber med å hjelpe bedrifter å utvikle helsefremmende lederskap og helsefremmende arbeidsplasser.
Hun var invitert til oss for å snakke om Psykisk helse og læring: Hvilke mentale utfordringer opplever dagens lærlinger? Hva trenger de for å fullføre ?
Her fikk vi innspill som hjelper oss å forstå hva og hvorfor ungdommer i dag sliter med det de gjør, hvordan vi kan lage et best mulig læringsmiljø for våre lærlinger, og fikk nyttige innspill for å kunne hjelpe de på veien på best mulig måte frem mot fagbrev/kompetansebevis.

I tillegg snakket vi om Fagfornyelsen og hva den egentlig betyr i den praktiske og teoretiske opplæringen, hvordan vi i større grad kan drive med «Vurdering for læring», samt hva vi som Opplæringskontor kan bistå med i læreløpet.

Vi opplevde at dette var en positiv og givende dag, og setter stor pris på å treffe våre Faglige ledere og Instruktører også utenfor deres ordinære arbeidsplass.

Del innlegg:

Facebook
LinkedIn
E-post