Bilfag-Østfold-logo-hvit
Søk
Close this search box.

VI FIKK BRONSE!!! OG en super fjerdeplass!

Opplæringskontoret Bilfag Østfold sendte 2 deltakere til Yrkes-NM i Bilfag som gikk av stabelen i forbindelse med den store Bilmessen Autopia Expo i Stavanger helgen 5-7 april. Vi reiste nesten hele kontoret sammen med våre deltakere. Bare Lasse ble igjen for å holde fortet 🙂 Hver lærling hadde med seg en ledsager fra kontoret (Thea hadde med seg Mai-Britt, og Karl-Oscar fikk med seg Christian i tillegg til sin faglige leder fra bedriften Autoria Rød; David Abera Gebrekidan). I tillegg stilte vi med 2 dommere; Ole-Martin fra vårt kontor i kategorien Tunge Kjøretøy, og Freddy Andersen som er faglig leder i Bertel O. Steen Fredrikstad i Lette kjøretøy. Vi har også en ansatt som er fast deltaker i arrangements-crewet; Bjarte, som allerede var på plass når vi kom på onsdag. Torsdagen startet NM med gjennomgang av utstyr og stasjoner for deltakerne, og fredag gikk startskuddet for selve konkurransen. Utøverne konkurrerte hele fredag, hele lørdag og frem til lunsj på søndag, da resultatene kunne beregnes, og medaljene deles ut.

Våre deltakere/utøvere var; Thea Marie Langbakke, som er førsteårs-lærling i Bilfaget Tunge Kjøretøy hos Volmax Rygge, og Karl-Oscar Sørby som er i sitt andre lærlingeår i Bilfaget Lette Kjøretøy hos Autoria Rød i Askim. Ingen av disse har tidligere konkurrert i sitt lærefag. Før vi dro hadde vi noen treningsdager både i bedrift, og hos oss på Opplæringskontoret, men utover det har lærlingene måttet forberede seg som best de kunne på egen hånd.

Det var utrolig lærerike, spennende og morsomme dager på NM, og våre lærlinger gjorde en fantastisk innsats! Flere av deres konkurrenter har vært med  ved forrige NM i Kristiansand 2022, og mange har allerede tatt sin fagprøve, og er dermed fagarbeidere. Vi er utrolig stolte over at våre utøvere kunne hevde seg i denne konkurransen, til og med så godt at det ble medalje for Thea. Thea tok nemlig bronsemedaljen i kategorien for tunge kjøretøy med kun 1,7 poeng opp til sølvplasseringen. Det var fryktelig høyt nivå i denne kategorien i år, gullmedaljøren vant på hele 92 av 100 oppnåelige poeng (men var også av de som var med og konkurrerte i Kristiansand 2022). Karl-Oscar måtte dessverre nøye seg med den sure fjerdeplassen denne gangen, kun irriterende 4 poeng unna en bronseplass, men vi alle var veldig fornøyd med den plasseringen i dette selskapet!

Vi er MEGASTOLTE av våre fine lærlinger, og den jobben som lærebedriftene deres legger i å gjøre dem til gode fagarbeidere!

Mer om NM kan du lese om på NM-sine egne nettsider; der ligger også masse bildemateriale tilgjengelig.

Foto: Inghilds Foto

Del innlegg:

Facebook
LinkedIn
E-post