Bilfag-Østfold-logo-hvit
Søk
Close this search box.

Lasse oppdaterer:

Formidlings-året 2024
I tiden fremover vil vi forberede oss på formidlings-året 2024. Vi har allerede bestilt noen nye kontrakter, og flere skal det bli!
Etter et rekordår som 2023 var, er vi forberedt på at ikke alt vokser inn i himmelen, men vi har tro på at dere der ute trenger folk og ser lærlinger som en viktig kilde til rekruttering. Det viktigste på denne tiden av året er at dere som har en eller flere elever fra skolen i praksis (YFF), gir et signal til den eller de dere vil ha som lærling fra sommeren. Vi opplever hvert år at gode elever ikke får en avklaring fra bedrift, og blir usikre på hva de skal gjøre.
VET dere at dere vil ha den eleven dere har i utplassering som fremtidig lærling så kan dere tegne en Intensjonsavtale. Den finner du HER. Ønsker dere en formell søknad fra eleven – fortell dem det!
Har du derimot elev du er sikker på at du ikke skal ha som lærling, kan det være bedre for han eller henne å komme seg videre til en annen bedrift.

For bedrifter som ikke har elev i praksis og som vet at de skal ha en ny lærling i år: Nå er det på tide å skaffe seg en! Løft blikket fra ukeplanleggeren, se litt lenger enn den siste fullbookede dagen på verkstedet, og tenk framover! Bruk kontaktlisten til å få kontakt med kontaktlærerne på de ulike skolene. Kontaktlisten finner du HER. Vi og lærerne står på for å matche elever og bedrifter hele året. Mai-Britt er i disse dager ute på skolene og snakker med elevene på Vg2 for å preppe dem i søkeprosessen fram mot en læreplass, så det kan godt hende dere får noen søknader i tiden fremover.

Kreativitet i søken etter lærlinger
Dersom dere ikke føler dere har kandidaten til årets læreplass (er) i hus ennå, kan en e-post til Mai-Britt være et godt sted å begynne 😉 Hun har oversikt over elevene, og kan sende dere noen kandidater som hun tror kan passe dere. Dere velger selv hvilke som ser så lovende ut at dere vil kalle dem inn til intervju 😉 Hvis dere ønsker kan hun også lage en annonse for dere på våre sosiale medier. Vi er synlige både på Instagram, Facebook og Snapchat. Dere får selvfølgelig gjerne dele annonsen på deres egne sosiale medier også. Ønsker dere heller å lage noe selv, som vi deler, er det også en mulighet!
Under ser dere noen eksempler på annonser/kampanjer vi har kjørt tidligere.

Tilbakemeldinger
I første utgave av «Lasse oppdaterer» så vi tilbake i tid og oppsummerte 2023, inkludert markedsundersøkelsen. Når det gjelder markedsundersøkelsen stilte vi en del konkrete spørsmål, men svarene var selvsagt anonyme. Husk at Bilfag Østfold ALLTID er åpne for tilbakemeldinger, spørsmål, ideer og kritikk! Brenner du inne med noe så er det bare å plukke opp telefonen, eller skrive en epost. Du velger selv om du vil ta det opp med din kontaktperson eller med meg!

Del innlegg:

Facebook
LinkedIn
E-post